Pochwal się ulubioną przekąską na podróż i wygraj 1 z 5 zestawów produktów marki Appetita i Hellena.

Pogoda za oknem skłania do wyjazdów i odkrywania ciekawych zakątków świata. Zachęcamy, aby wybierać zwłaszcza polskie zakątki. Możemy pochwalić się tyloma pięknymi miastami, które warto odwiedzić i poznać lokalną, jakże bogatą kulturę. Przygotowując się do podróży nie zapomnijcie o zabraniu ze sobą prowiantu. Szczególnie polecamy domowe przekąski doprawione ziołami i przyprawami Appetita, a także Oranżadę Hellena i napoje niegazowane Hellena Family+, które skutecznie orzeźwią nawet w najbardziej upalne dni. 

KONKURS!

Weź udział w konkursie i wygraj 1 z 5 zestawów produktów marki Appetita i Hellena.
W skład zestawu nagród wchodzą:

  • Czerwona, biała, żółta Oranżada Hellena w puszce 250 ml
  • 3 napoje niegazowane Hellena Family+ 0,5 l
  • Galaretka czerwona Oranżada Hellena
  • 12 przypraw, m.in. bazylia, majeranek, liść laurowy, pieprz zielony ziarnisty, pieprz biały mielony, przyprawa gyros, czosnek granulowany, sól czosnkowa, goździki

Uwaga: konkurs przeznaczony również dla niezarejestrowanych użytkowników KobietaPisze.pl

Warunki udziału w konkursie:

Uzupełnij formularz konkursowy i przedstaw propozycję Twojej ulubionej przekąski na wakacyjną podróż. NIe przesyłaj szczegółowego przepisu wykonania dania, lecz pomysł z uzasadnieniem swojego wyboru. Liczy się kreatywność!

Autorów pięciu najbardziej kreatywnych odpowiedzi nagrodzimy zestawami produktów marki Appetita i Hellena.

 

Konkurs zakończony! Wyniki u dołu strony (pod regulaminem).

Formularz konkursowy:

[contact-form-7 id=”31603″ title=”Konkurs Hellena i Appetita”]

Regulamin konkursu:

Konkurs trwa do dnia 15.07.2018 r. (włącznie). Odpowiedzi przesłane po tym terminie nie będą brały udział w wyborze zwycięzców.
Wśród wszystkich osób, które zgłoszą się do konkursu, jury KobietaPisze.pl wybierze pięciu zwycięzców. Warunkiem udziału w konkursie jest spełnienie wszystkich zasad konkursu (tj. przedsłanie przez formularz konkursowy propozycji przekąski na podróż). Odpowiedzi konkursowe powinny cechować się oryginalnością, pomysłowością oraz poprawnością stylistyczną i ortograficzną.
Konkurs przeznaczony dla osób pełnoletnich, zamieszkujących na terenie Polski. Każda osoba może wysłać wyłącznie jedno zgłoszenie konkursowe.
Listę zwycięzców ogłosimy w tym artykule (poniżej), do dnia 20.07.2018 r. Zwycięzców o wygranej poinformujemy również drogą mailową. Zwycięzcy są zobowiązani do przekazania swoich danych tele-adresowych w terminie do 3 dni od ogłoszenia listy zwycięzców.

Udział w konkursie jest równoznaczny z wyrażeniem przez uczestnika zgody na przetwarzanie przez danych osobowych, na zasadach określonych przepisami ustawy o ochronie danych osobowych (w myśl formuły: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przekazanych dla potrzeb niezbędnych do realizacji Konkursu zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych /Dz. U. z 2002r nr 101 poz.926 z pózn. zm/„) w bazie danych osobowych organizatora konkursu dla celów niniejszego konkursu, a w przypadku wyłonienia ich jako zwycięzców w konkursie na opublikowanie swego imienia i nazwiska na liście zwycięzców, która zostanie podana na portalu www.kobietapisze.pl.

Udział w konkursie jest równoznaczny z akceptacją regulaminu.

Fundatorem nagród jest Kolterman Media Communications.
Po inspiracje na smaczne i stylowo podane dania zapraszamy na www.smakistyl.pl
Fundator nagród odpowiada za ich wysyłkę do zwycięzców.

Konkurs zakończony! Nagrody otrzymują:

Joanna Maciejewska:

Domowe, zdrowe czekolady są moją ulubioną przekąską w podróży. Już mały kawałek słodkości likwiduje głód, a dodatkowo poprawia humor. Z domową czekoladą każda podróż jest przyjemna. Muszę przyznać, że często dla mnie nie starcza tej przekąski. Dlaczego? Otóż moi towarzysze podróży też uwielbiają domową słodkość, która znika z prędkością błyskawicy.

Czekolady przygotowuje się błyskawicznie, a smakują doskonale. Wystarczy 100 g oleju kokosowego, 4/5 szklanki kakao, 2 łyżki miodu i ulubione dodatki, np. liofilizowane truskawki. Należy rozpuścić olej, dodać miód i kakao i dokładnie wymieszać. Następnie przelać do formy i dodać dodatki. Schować do lodówki na min. 3 godziny, pokroić w dowolne kształty i  zawinąć w folię aluminiową.

Magda Basiak:

Przekąski w podróży są niezbędne – nie ważne czy jedziemy do miasta obok czy na koniec świata! Bo skąd wiemy kiedy dopadnie nas głód? Podróżne przekąski muszą jednak spełniać określone standardy – przede wszystkim nie brudzić rąk i środka transportu, być łatwe w jedzeniu (jak jeść ryż jadąc rowerem?) i być smaczne. U mnie te warunki spełniają ciasteczka owsiane z bananami i bakaliami, które piekę sama 🙂 Nie jestem zbyt dobrym kucharzem, ale te ciastka, nawet lekko przypalone, znikają w mgnieniu oka!

Anna Piszczek:

Ulubiona przekąska to chleb pieczony własnoręcznie z ulubioną pastą z koziego sera, z suszonymi pomidorami, oliwkami oraz dzikim czosnkiem. Dlaczego właśnie ta przekąska ? Pomijam fakt, że jest pożywna i dodaje energii – najważniejsze dla mnie jest, że przywołuje wspomnienia mojego dzieciństwa, kiedy w wakacje przemierzałam na pieszo drogi z Babcią i Dziadkiem – przekąska ta była ich nieodłącznym elementem.

Monika Piechowska:

Mus arbuzowy z jadalnymi kwiatkami- niecierpkiem, aksamitkami, fiołkami, stokrotkami, lawendą i nasturcją, ponieważ doskonale zaspokoi pragnienie podczas podróży, orzeźwi, doda podróży owocowego i egzotycznego klimatu. Ponadto jest lekki, nietuczący, ale pięknie pachnący, a jadalne kwiaty są jego kwintesencją, dodają tej przekąsce nie tylko nietuzinkowości, ale i urody, wabią swym pięknem, kuszą zapachem i bogactwem witamin. Wakacyjna podróż z takim musem to niekończąca się zabawa i frajda utkana tysiącem kolorowych endorfin o owocowo- kwiatowym szczęściu. Poza tym nikt się pobrudzi tłuszczem, nie zatruje solą, nie skrzywi z powodu kwaśnego smaku, nikomu nie wykrzywi buzi z powodu pikantnego aromatu. A pobrudzić się kwiatem to już sama przyjemność i słodycz. Tak jak piękne są podróże wakacyjne tak piękny i smaczny jest ten mus. To smak raju tu na ziemi.

Piotr Staszewski:

Pizzerinki z ciasta francuskiego z szynką, pomidorem i oliwkami. Można je jeść cały dzień, są pożywne i całkiem zdrowe. Dzięki pomidorowi i oliwkom nie są suche. Świetnie komponują się z ciepłą herbatą w termosie. Idealna przekąska a nawet posiłek na cały dzień podczas górskich wędrówek.

Leave A Reply